De naval architect

"Ontwerp snelle en solide jachten voor zeilers die niet beperkt willen worden in hun vaargebied en voor alle weersomstandigheden op zee"

Dick Zaal Yacht Design is een professioneel ontwerpbureau met een uitstekende staat van dienst in de watersportbranche en bestaat sinds 1980. Voor onze werf was hij dan ook dé man om samen met ons de Atlantic-jachten te ontwikkelen. Het moesten zeiljachten worden voor zeilers die niet beperkt willen worden in hun vaargebied en onder alle weersomstandigheden op zee. Dit te realiseren voor een schip met variabele diepgang (hefkiel of zwenkkiel) en met de mogelijkheid om droog te kunnen vallen. Het moesten genereuze solide schepen worden met variabele diepgang, goede stuureigenschappen, hoge snelheden, een warm en comfortabel interieur, een deklayout afgestemd op de toerzeiler die van prestaties houdt en makkelijk te bedienen is. Ook de dubbele roeren maken het sturen een feest en het werk voor de autopilot of windvaan licht.

Tot vandaag de dag staat de filosofie achter onze schepen nog steeds als een huis en is het een schip met ongekende mogelijkheden. De veelzijdigheid van Atlantic’s is af te leiden uit de reizen die er mee gemaakt worden. De solide en duurzame kwaliteit plus de tuigage en uitrusting vormen de basis voor langdurig gebruik zonder ergernis, risico’s en kosten.

Dick: "behalve lijnen trek ik ook baantjes"

De internationale wateren worden reeds sinds 1960 bevaren met schepen van zijn hand. Met zijn eigen jacht heeft hij de meeste wateren in noordwest Europa bevaren en aan talloze zeilwedstrijden deelgenomen, vaak met succes en heeft een belangrijke bijdrage geleverd als testschip voor veel nieuwe ideeën waarvan er verschillende zijn toegepast in de latere ontwerpen van het bureau.