Atlantic 40 Feet Series

ATLANTIC 40 EXTERIOR ATLANTIC 40 INTERIOR ATLANTIC 40 SPECS TECHNIEK

 

Een revolutionair nieuw schip van de vertrouwde ATLANTIC werf.

 

De Atlantic 40 is een nieuw zeiljacht welke is geoptimaliseerd op zeil- en handelingseigenschappen, maar ook op vergroting van wooncomfort onderdeks.
De 40er is een doorontwikkeling van de Atlantic filosofie, met aanscherping op volgende ontwerpaccenten:
'light design' daar waar het comfort-aspecten betreft handeling van de boot. Daar waar veiligheids-aspecten centraal staan, is bekrachtiging (overdimensionering) van bestaande functionaliteiten de ontwerpfocus geweest.
Voorts gaat het om een kwalitatieve aanscherping van de 'long time' en 'long distance' kwaliteiten van de Atlantic zeiljachten. De nieuwe 40er zal in drie versie’s worden gebracht, namelijk:
“Singlehanded”, “Coastal” en een “North” uitvoering.

Dit zijn differentiaties van het 40er concept op vragen van (internationale) klanten en doelgroepen, maar ook als antwoord op de diverse vaargebieden waarin de Atlantic’s zich bewegen.
De “Singlehanded” en de “North” zullen met een vaste kiel en balansroer worden gebouwd en de “Coastal” wordt voorzien van een hydraulisch beweegbare kiel in combinatie met dubbele balansroeren.
De kernwaarden van ATLANTIC zijn met name op comfortaspecten vergroot, zoals het nu royalere doghouse (breedte + 10 cm / hoogte + 3cm) en versterking van het voorboegsegment met ankerfunctie, bij gelijktijdig toegenomen compactheid van de voorspriet.
Een bijdrage aan comfortverhoging levert ook de bredere ingang en de nieuwe dek-layout met meer vrijboord, waarbij wanten nu bevestigd zijn in het verlengde van de huid van de boot. Met de in het functioneel ontwerp gerealiseerde compactheid qua totaallengte is de handelbaarheid verbeterd van deze 40 voeter bij aanlegmanoeuvres in havens.

 

Voor meer informatie over beschikbare kielen klik hier


Uitgebreide informatie aanvragen