Atlantic

40

Semi custom build all weather go anywhere cruiser
Neem contact op
Prijs op aanvraag

Krachtig en comfortabel

Algemeen

Lengte:

12.19 m

Breedte:

4.14 m

Materiaal:

Aluminium

Motor:

Yanmar

Ligplaats:

op verkoopterrein

Atlantic 40

Prijs op aanvraag
Contact opnemen

De "40"

Een revolutionair nieuw schip van de vertrouwde ATLANTIC werf.


De Atlantic 40 is een nieuw zeiljacht welke is geoptimaliseerd op zeil- en handelingseigenschappen, maar ook op vergroting van wooncomfort onderdeks.
De 40er is een doorontwikkeling van de Atlantic filosofie, met aanscherping op volgende ontwerpaccenten: 'light design' daar waar het comfort-aspecten betreft rond handeling van de boot.
Daar waar veiligheidsaspecten centraal staan, is bekrachtiging (overdimensionering) van bestaande functionaliteiten de ontwerpfocus geweest.

Voorts gaat het om een kwalitatieve aanscherping van de 'long time' en 'long distance' kwaliteiten van de Atlantic zeiljachten.

De nieuwe 40er zal in drie versie’s worden gebracht, namelijk “Singlehanded”, “Coastal” en een “North” (Atlantic) uitvoering. Dit zijn differentiaties van het 40er concept op vragen van (internationale) klanten / doelgroepen, maar ook als antwoord op de diverse vaargebieden waarin de Atlantic’s zich bewegen.
Hierop zijn ook de vaste of beweegbare kielconcepten aangepast, al dan niet met enkel of dubbel roer, stuurwiel of helmstok. De “Singlehanded” en de “North” zullen met een vaste kiel en balansroer worden gebouwd en de “Coastal” wordt voorzien van een hydraulisch beweegbare kiel in combinatie met dubbele balansroeren.

Enerzijds is er een functionele versobering in de uitvoering om daarmee een kostenoptimalisatie vanuit klantperspectief te bereiken, anderzijds zijn de Atlantic kernwaarden op comfortaspecten vergroot, zoals het nu royalere doghouse (breedte + 10 cm / hoogte + 3cm) en versterking voorboegsegment met ankerfunctie bij toegenomen compactheid.
Een bijdrage aan comfortverhoging leveren ook de bredere ingang en nieuwe dek-layout met meer vrijboord, waarbij wanten nu bevestigd zijn in het verlengde van de huid van de boot.

Met de in het functioneel ontwerp gerealiseerde compactheid qua lengte is de handelbaarheid verbeterd van deze boot met een lengte van 40 voet bij aanlegmanoeuvres in havens.

Atlantic heeft hoge verwachtingen van deze nieuwe 40 voeter.



Atlantic Nieuwbouw B.V.
Sibadaweg 34
8861 VG Harlingen
Tel. 0517-417658
Atlantic 40Atlantic 40Atlantic 40Atlantic 40
Atlantic

40

Neem contact op

Algemeen

Variabele diepgang:
Diepgang:
65 cm

Accommodatie

Slaapplaatsen:
Vast: 4 Extra: 2 Crew: 6
Neem contact op

Vraag meer informatie over de Atlantic 40

Subject:
* Verplicht veld