Over ons

1 VAAREIGENSCHAPPEN 2 HET INGEBOUWDE COMFORT 3 DUURZAAMHEID TECHNIEK

 

Alweer heel wat jaren  staan wij (zwagers Wessel Veenstra & Fimme Baarda) aan het roer van Jachtwerf Atlantic. In 2005 namen wij het stokje over van Leo van Oostenbrugge. Wij werkten al samen met Leo. Wessel was zijn technicus binnen het bedrijf en Fimme en zijn vrouw Maaike deden samen met Leo de jachtmakelaardij.

Wij hebben alle twee eerst in de grote vaart gewerkt. Fimme zat in de bevrachting en Wessel was scheeps-werktuigkundige. Een paar jaar geleden zijn we met de verkoop van jachten en bijbehorende accessoires begonnen. Toen Leo van Oostenbrugge opvolging zocht, hebben we de sprong in het diepe genomen en de jachtwerf overgenomen. En met succes. We hebben de afgelopen jaren al heel wat schepen naar alle tevredenheid van de klanten opgeleverd.

Wij bouwen aluminium zeiljachten met een variabele diepgang van de hand van jachtarchitect Dick Zaal. Onze klanten zoeken jachten die hen in staat stellen een groot vaargebied te ontdekken. Ze willen bijvoorbeeld droogvallen onder Schiermonnikoog, de Ierse Zuidwestkust verkennen en dan doorzeilen naar IJsland of de Azoren. Het zijn heel bijzondere schepen met een warm, comfortabel interieur. De deklayout is afgestemd op de toerzeiler die van prestaties houdt, maar het schip makkelijk wil kunnen bedienen. Ook in zijn eentje.

Onze Atlantic zeiljachten zijn dan ook bij uitstek DE vertrekkers boot voor een rondje Atlantic. Tegenwoordig zie je een hele groep zeilers op de markt die een jaar vrij kunnen plannen en dan hun droom willen vervullen om een 'sabbatical' te nemen en met vrouw en kinderen de wereld rond te zeilen.

Vele collega jachtbouwers roepen dat ze de vertrekkers boot bouwen, maar onze Atlantic aluminium cruisers hebben meerdere malen bewezen niet alleen DE vertrekkers boot te zijn maar wat nóg belangrijker is ook DE "behouden aankomst" boot te zijn. Want van de vele vertrekkers ieder jaar weer, komen er maar een paar procent daadwerkelijk goed aan.

In de test van het blad “Zeilen” (april 2008) heeft de altijd zeer kritische Henk Bezemer onze Atlantic 43HK getest en krijgt onze Atlantic o.a. een 10 voor zeilcomfort. Zijn conclusie was dan ook duidelijk. Onze Atlantic cruisers zijn gebouwd voor lange reizen.(onder knop "tests en persberichten" kunt u de gehele test lezen).

Wij nodigen u graag uit op onze werf, zodat wij van gedachten kunnen wisselen en u te kunnen laten zien waarom een Atlantic uw juiste keuze is.

Fimme Baarda & Wessel Veenstra